Base Unit PRO

Med DEFA Base Unit PRO monterat i säkringsskåpet har du en lösning som löser dina behov för fjärrstyrning av värme, belysning och elapparater i fritidshus, torp och gårdar men även för klubblokaler, kylrum serverrum osv. Styrningen sker med DEFA Link appen som är klar för iPhones, iPads och Android smarttelefoner.
 
Base Unit PRO är en komplett lösning som med inbyggd mobilkommunikation har roaming till bästa mobilnät. Du kan med appen reglera underhålls- och komfort värme och ställa temperaturer i olika zoner och du får SMS vid strömavbrott och temperaturlarm. En modern och komplett lösning, färdigt att använda.
Söker du en trygg och säker värmestyrning för ditt hus skal du välja DEFA med 5 årsgaranti och support på produkt, tjänst och mobilabonnemang från DEFA.
 
Klicka här för att beställa i vår webshop >>

Base Unit PRO Main
PRO Main är huvudenheten som är utrustad med 3 16A/230VAC reläutgångar och 3 ingångar för medföljande temperaturgivarkablar. Reläerna kan användas för:
•    Brytare (av/på)
•    Termostat (som kan styra underhålls- och komfortvärme)
•    Regulator

Det följer med ett uppladdningsbart back-up batteri som standard som medger strömavbrottslarm och användaren får SMS då strömmen bryts och när den är tillbaka.  Behöver du fler reläutgångar kan huvudenheten byggas ut med Base Unit PRO Ext som är en expansionsenhet och ger 3 extra reläutgångar och 3 extra ingångar för temperaturgivare.

Reläfunktion som brytare:
Att använda reläet som brytare är praktiskt om man t.ex. skall tända släcka belysning, slå på en varmvattenberedare eller slå på en värmekrets med termostatstyrda el-radiatorer. Kan även användas för att trigga termostater med ingång för överstyrning.

Reläfunktion som termostat:
Att använda reläet som termostatstyrning ger tillsammans med temperturgivarna möjlighet att automatiskt reglera värmen i olika rum. Reläutgången kan styra underhålls- och komfortvärme med natt och dagsänkning.  På detta sätt kan man styra elradiatorer och golvvärmekablar t.ex.

Reläfunktion som regulator:
Om man använder regulatorsinställningarna så regleras värmen i tidsintervaller med cykeltid på 10 minuter. Det betyder att värmeslingan slås av/på i ett puls/pausförhållande , som gör att den tillförda mediumeffekten kan anpassas efter det aktuella värmebehovet.
 
Teknisk specifikation Base Unit PRO Main (Huvudenheten):
Spänningsanslutning: 230VAC 50Hz
Strömförbrukning: <2.0mA 0,5W standby/ <10mA 2,3W i drift
Antal reläutgångar: 3 utgångar, utbyggbart till 6
Antal ingångar: 3 temperaturingångar, utbyggbart till 6
Max last per reläutgång: 16A 230V
Driftstemperatur: -20° C till 50°C
Lagringstemperatur: -40°C till 70°C
Dimensioner: 90mm x 90mm x 60mm
Vikt: 293g med back-up batteri
Temperaturmätområde: Mellan -29ºC och +49ºC
IP-Klass: IP20
Batterityp: NiMH 3.6V 650 mAh
GSM-modul: Telit GE865 Quadband
 
Teknisk specifikation Base Unit PRO Ext (expansionsenhet):
Spänningsanslutning: genom anslutningskabel från huvudenhet
Antal reläutgångar: 3 utgångar
Antal ingångar: 3 temperaturingångar
Max last per reläutgång: 16A 230V
Driftstemperatur: -20° C till 50°C
Lagringstemperatur: -40°C till 70°C
Dimensioner: 70mm x 90mm x 60mm
Vikt: 173g
Temperaturmätområde: Mellan -29ºC och +49ºC
IP-Klass: IP20
 
Klicka här för att beställa i vår webshop >>