Frågor & Svar

Kan jag styra alla elradiatorer?
Du kan styra alla sorters elradiatorer med stickpropp (230V). Det krävs inga speciella typer men vi rekommenderar nyare modeller som är godkända och driftsäkra och ger jämn värmespridning. Både oljefyllda och direktverkande av bra kvalitet är idag effektiva och driftsäkra.
 
Hur kan DEFA Home styra både underhållsvärme och komfortvärme med en enkel elradiator?
Basenheten eller en separat trådlös temperaturgivare vet temperaturen i rummet (zonen). Du kan därför ställa elementet på max och ansluta elementets stickpropp till en DEFA trådlös stickkontakt. Basenheten vet vilken temperatur den skall hålla och reglerar elementet genom att pulsa el genom stickkontakten tills rätt temperatur indikeras av temperaturgivaren. I det fall man väljer att ha en zon utan värme när man inte är i huset, så behöver man ingen temperaturgivare i zonen utan då är det inställningen på elementet som styr vilken temperatur man får i rummet då den trådlösa stickkontakten slås på.
 
Kan jag använda DEFA Home fast jag har värmepump, vattenburen värme eller fastmonterade 400V element?
Absolut. Du kan inte styra anläggningen du har men du kan fjärrkontrollera temperaturen, få larm via strömavbrott, frostvarning eller vid inbrott. Du kan komplettera med 230V elradiatorer för att snabbt få upp värmen när du kommer till huset, och då kan du istället ställa ner din befintliga anläggning på lägre underhållstemperatur.
Kompletterande 230V elradiatorer är en mycket bra backup till t.ex. en luftvärmepump om den stannar eller blir ineffektiv vid låga temperaturer. Den kan då användas för underhållsvärme och bra luftväxling och elradiatorena som reserv samt för att få upp värmen snabbt vid besök i huset. Det är ett billigt och effektivt sätt och ger även möjligheter till bra övervakning (frostskydd, strömavbrott mm) av huset.
 
Kan jag verkligen spara energi och kostnad om jag använder DEFA Home?
Genom att ha låg underhållsvärme, t.ex. 5°C eller stänga av värmen helt i de rum som klarar låg temperaturer t.ex. gästsovrum och kallförråd och ha högre underhållsvärme i t.ex. kök och badrum 7-12°C och sedan öka värmen till komforttemperatur i de rum du vill använda vid besök i fritidshuset, så sparar man mycket energi. Detta jämfört med att man alltid har en kompromissvärme på runt 12-18°C. Du kan spara mellan 2000-4000 kronor/år på detta sätt.
 
Vad innebär det för komforten och fredagsmyset? 
Vi säger "Unna dig ett varmt välkomnande!" Genom att sätta klockan på webbgränssnittet eller sätta igång värmen innan du kommer till fritidshuset så kommer du fram till en varm stuga med kanske välkomstbelysningen tänd och kan direkt börja helgens fredagsmys under höst, vinter, vår utan att behöva elda i öppen spis eller utan att ta på dig skoteroverallen inomhus.
Om jag inte kan se mina inkopplade stickkontakter eller temperaturer på webbsidan eller i appen? 
Vi har koll på ditt system i vår övervakningscentral. Vi kan logga in på din Basenhet och se vad som händer. Ring Kundsupporten så hjälper vi dig.
 
Hjälp, jag har tappat bort eller glömt min PIN kod eller abonnentnummer? 
Då kontaktar du kundsupporten så hjälper vi dig efter att ställt ett par kontrollfrågor.
 
Varför måste jag ha ett DEFA abonnemang? 
Se detta som en årstjänst som garanterar dig en enkel, säker och trygg funktion. Det sitter ett mobildata SIM-kort i DEFA basenheten som använder det mobilnät med bästa täckning vid ditt fritidshus. Vårt abonnemang ger dig fri datatrafik mellan DEFA Home systemet och din mobil eller dator. Du betalar bara fasta abonnemangskostnaden (årsavgift) och sedan är det gratis användning av webb- och app-styrning.
Vårt kundsupportcenter kan övervaka, styra och uppgradera ditt system och vi ger dig full garanti och support på hela funktionen inklusive produkt, mobilabonnemang och tjänst i 5 år.
 
Vad är det för bindningstid på abonnemanget? 
Det är ingen bindningstid . Du betalar ett år i taget och kan när som helst upphöra eller byta mellan BAS- eller ONLINE-abonnemang utan extra kostnad.
 
Hur vet jag att det inbyggda SIM-kortet ger mobiltäckning? 
DEFA Home mobiltjänsten har automatisk roaming till alla Europeiska mobilnät och väljer därmed det nät vid ditt fritidshus som har optimal täckning. Dvs. du behöver inte oroa dig för vilket nät som skall användas utan vårt SIM-kort väljer bästa mobilnät. Utan kostnad.
 
Är abonnemangsavgiften det enda jag betalar? 
81.50 kr/månade (faktureras med 979kr) är det enda du betalar för ONLINE tjänsten och du kan sedan avläsa temperaturer och styra ditt fritidshus hur mycket du vill helt gratis. Det som kostar lite extra är när din Basenhet skickar varnings eller larm SMS till din mobiltelefon. Dessa kostar 2kr/st. (De 10 första bjuder vi dock på eftersom du vill testa systemet) BAS abonnemanget kostar 50kr/månad (som faktureras som en årsavgift med 599kr). Här används dock SMS och då kostar varje kommando med bekräftelse tillbaka som SMS 2kr. När du tecknar abonnemanget tillkommer en engångsavgift på 259kr för abonnemangregistreringen av ditt SIM kort .
 
Var fungerar DEFA Home? 
Du kan använda DEFA Home var som helst i hela Europa där ett mobilnät har täckning (Inom EG o EEC). Det vill säga att om du befinner dig i Tyskland och har ditt hus i Dalarna eller tvärtom spelar ingen roll.
 
Ger ni garanti? 
DEFA Home garanterar dig i 5 år att hela mobiltjänsten, styrning med SMS, webb eller APP och dina produkter fungerar som föreskrivits. Skulle du ha några frågor eller problem tar vår kundsupport hand om det och löser det. Garanterat!
 
Det kan vara krångligt att veta vad jag ska använda för produkter eller hur jag bäst ställer in dem. Kan jag få hjälp?
Våra experter hjälper dig! Blir du kund hos oss hjälper våra experter dig via telefon eller e-mail. Vi kan värme och vi kan våra produkter och kan rådge dig till den bästa lösningen för dig. Vi har 8 års erfarenhet i Norge med snart 20 000 användare och vet hur en bra stugstyrning ska se ut. Ring 0104-900910 så hjälper vår kundsupport dig som är kund eller ring 0418-449 470 om du funderar på att bli kund eller på hur DEFA kan hjälpa dig.